Δυο μουσεία ανοίγουν, σε λίγο, τις πύλες τουςΔυο μουσεία της Θεσσαλονίκης, το Αρχαιολογικό και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, ανοίγουν, σε λίγο, τις πύλες τους, για να γιορτάσουν το Αυγουστιάτικο φεγγάρι!


Στις 21.30 εορταστική συναυλία για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με τίτλο: «Οι μουσικοί του δρόμου στο Μουσείο», με τους «Sailing Tomatoes», «Λόγου χάρη», και Μαρία Ευλαβή, απόψε Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017 στον κήπο της Κεντρικής εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Οι επισκέπτες όπως κάθε χρόνο, θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις υπαίθριες εκθέσεις του Μουσείου όχι μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας αλλά και μεταμεσονύκτια! Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στις  21.30 το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, συμμετέχει στον εορτασμό της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο με τους μουσικούς Γιώργο Καραβελάκη (φωνή, κιθάρα), Νέλλη Αμαραντίδου (φωνή) και Κώστα Παπαδόπουλο (φωνή, πιάνο). Το Μουσείο θα παραμείνει επισκέψιμο για το κοινό ως τις 22.00 με ελεύθερη είσοδο  στη μόνιμη & τις περιοδικές εκθέσεις από τις 18.30 έως τις 22.00. Με την υποστήριξη: Σωματείο των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού. Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια