Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2012

Συναυλία για την ενίσχυση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης


Για την ενίσχυση του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης θα διατεθούν τα έσοδα της συναυλίας που θα δώσει, αύριο (Τετάρτη) 11 Ιανουαρίου 2012, στις 21:00, η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του >>>

Βλαδίμηρου Συμεωνίδη, στο Μέγαρο Μουσικής (Νέο κτίριο, Αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης»).
Σολίστες τις βραδιάς θα είναι οι βραβευμένοι μουσικοί του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Στην συναυλία θα συμμετάσχει η Μικτή Χορωδία Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση της Μαίρης Κωνσταντινίδου και με σολίστ τον Θεόδωρο Πάντσιο.
Η εκδήλωση είναι μια συμπαραγωγή του Κρατικού Ωδείου και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στην συναυλία θα ακουστούν έργα των V. A. Mozart, J. Haydn, Camille Saint Säens, G. Verdi, Bellini, Bizet κ.α.
Η τιμή των εισιτηρίων διαμορφώνεται στα 15 ευρώ για το κανονικό και στα 10 ευρώ για το φοιτητικό.

Η ιστορία του Κ.Ω.Θ.
Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1914.
Μέσα από τους κόλπους του αναδείχθηκαν πολλές γενιές μουσικών, καλλιτεχνών, θεωρητικών και παιδαγωγών, που σήμερα διαθέτουν διεθνή ακτινοβολία. Το Κ.Ω.Θ. διαθέτει τη μεγαλύτερη δανειστική μουσική βιβλιοθήκη, σε πανελλαδικό επίπεδο, την οποία επισκέπτονται καθηγητές, ερευνητές και σπουδαστές από όλον τον κόσμο. Σύντομα θα είναι έτοιμο το νομικό πλαίσιο του Συλλόγου Φίλων Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης ο οποίος έχει στόχο να στηρίξει ηθικά και οικονομικά το Ωδείο.
Η διευθύντρια του ωδείου κ. Λόλα Τότσιου, επισημαίνει πως αν και «τραυματισμένο» αυτήν την εποχή το Κ. Ω. Θ. όπως και πολλοί άλλοι φορείς στη χώρα μας και με οικονομικά δεδομένα που δυσχεραίνουν τη λειτουργία του, επιμένει να εκπέμπει στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό. Το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης ανοίγεται στην πόλη και στηρίζεται από αυτήν. Ελπίζουμε και αισιοδοξούμε ότι το ωδείο θα οδεύσει με αξιοπρέπεια προς το 2014 και θα γιορτάσει τα εκατοστά του γενέθλια.
Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση και τις δραστηριότητες του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ωδείου www. odiokrat.gr και στο τηλεφωνικό νούμερο 2310 500359.

Δεν υπάρχουν σχόλια: