Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2011

Γραμματόσημα με Έλληνες ηθοποιούς

Έλληνες ηθοποιοί που έχουν αποτελέσει ορόσημο στη μεγάλη οθόνη και δεν βρίσκονται πια στη ζωή, κοσμούν με το χαμόγελό τους έξι νέα γραμματόσημα. Πρόκειται για τους >>>

Μαίρη Αρώνη, Ρένα Βλαχοπούλου, Σαπφώ Νοταρά, Θανάση Βέγγο, Ορέστη Μακρή και Βασίλη Διαμαντόπουλο.

Τις προσωπογραφίες έχει φιλοτεχνήσει ο ζωγράφος Κώστας I. Σπυριούνης και τα προσάρμοσε σε γραμματόσημα η ζωγράφος Ελένη Αποστόλου.

Η νέα Αναμνηστική Σειρά γραμματοσήμων, με τίτλο «Έλληνες Ηθοποιοί» κυκλοφορεί από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία και αποτελείται από έξι γραμματόσημα (30x38 mm).

Το γραμματόσημο με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο κοστίζει 0,01 ευρώ και κυκλοφορεί σε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα, εκείνο με τη Ρένα Βλαχοπούλου έχει τιμή 0,05 ευρώ, ενώ εκείνο με τον Ορέστη Μακρή κυκλοφορεί στην τιμή των 0,50 (και τα δύο σε 2 εκατομμύρια αντίτυπα). Το γραμματόσημο με τον Θανάση Βέγγο κοστίζει 0,60 ευρώ και κυκλοφορεί σε 500.000 αντίτυπα, ενώ εκείνο με τη Μαίρη Αρώνη (2,47 ευρώ, σε 1,5 εκατομμύριο αντίτυπα) και εκείνο με τη Σαπφώ Νοταρά στοιχίζει 2,50 εύρω και κυκλοφορεί σε 150.000 αντίτυπα.

Στη σειρά των «Ελλήνων Ηθοποιών» έχουν ήδη τυπωθεί, μεταξύ άλλων, σε γραμματόσημα οι Νίκος Κούρκουλος, Ντίνος Ηλιόπουλος, Αλέκος Αλεξανδράκης, Τζένη Καρέζη, Έλλη Λαμπέτη, Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μάνος Κατράκης, Θάνος Κωτσόπουλος, Δημήτρης Χορν, πάντα από τον ζωγράφο Κώστα Σπυριούνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: