Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

Θεατρικό του Βασίλη Τσικάρα στο θέατρο Αθήναιον

Το πρώτο του θεατρικό, με τον τίτλο «Ψάρι στα χείλη», παρουσιάζει ο συνάδελφος δημοσιογράφος Βασίλης Τσικάρας, στη Θεσσαλονίκη. Και, παρά την μεγάλη του απόφαση να περάσει στο θέατρο, τολμά και κάτι ακόμη: Να δώσει πανελλαδική πρεμιέρα στην Αριδαία, στις 19 Νοεμβρίου! >>>

 

Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στην υπόθεση: Ένα σύγχρονο παντρεμένο ζευγάρι, ο Φώτης και η Τζένη, αντιμετωπίζουν προβλήματα μετά από 5 χρόνια γάμου.  Αυτός την κατηγορεί για αφόρητη ζήλεια. Αυτή του καταλογίζει πλήρη αδιαφορία. Φτάνουν μέχρι τα όρια του χωρισμού, ενώ κατά βάθος αγαπιούνται. Η εμφάνιση τριών απρόσκλητων επισκεπτών, καθώς και μιας…Σουηδέζας τουρίστριας θα περιπλέξει τα πράγματα. Μια…άγρια νύχτα, γεμάτη απρόσμενες εκπλήξεις και πολλά…ταξίδια στο χρόνο!

Πότε και που

Κοντά σας από τις 9 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 9.15 μ.μ., στο θέατρο «Αθήναιον» της Θεσσαλονίκης. Πανελλαδική πρεμιέρα στην Αριδαία, 19 και 20 Νοεμβρίου στις 8.30 το βράδυ.
Σκηνοθεσία: Αχιλλέας Ψαλτόπουλος
Σκηνικά – κοστούμια: Λίζα Ψωμιάδου
Χορογραφία – κίνηση: Χρήστος Μυλωνάς
Video & Photo Art: Γιώργος Αγγελούδης
Make up artist: Μαρία Γιώτσα 
Εικονοληψία: Παναγιώτης Περπερίδης
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά)
Σταύρος Καραγεωργιάδης, Ρέα Κουρουζίδου, Χρυσούλα Μέλλιου, Αργυρώ Νουβάκη, Δάνης Πετρίδης, Πόπη Σαβρανίδου, Βασίλης Τσικάρας.

Ποιος είναι ο Βασίλης Τσικάρας

Ο νεοεμφανιζόμενος στη θεατρική γραφή, δημοσιογράφος (μέλος της ΕΣΗΕΜΘ), ηθοποιός και σκηνοθέτης (Φρυκτωρία, Ιστορικές Σελίδες), Βασίλης Τσικάρας, με το πρώτο του θεατρικό έργο, ρίχνει μια χιουμοριστική όσο και άκρως παρατηρητική ματιά στα σημερινά ελληνικά ζευγάρια και τα προβλήματά τους.

Ανανεώνοντας τις παλιές τεχνικές των προσωποποιήσεων, ξεφεύγει από τη στείρα αναπαραστατική ηθογραφία και με υπόγειο διδακτικό και ψυχαναλυτικό τρόπο, εκθέτει-με απόλυτα αντιληπτή προς το θεατή μέθοδο-την ουσία αυτών των προβλημάτων.

Μέρες παραστάσεων

  • Παρασκευή 9/12, Σάββατο 10/12, Κυριακή 11/12
  • Πέμπτη  15/12, Παρασκευή 16/12, Σάββατο 17/12, Κυριακή 18/12
  • Πέμπτη  22/12, Παρασκευή 23/12, Κυριακή 25/12
  • Πέμπτη 29/12, Παρασκευή 30/12, Κυριακή 1/1
  • Πέμπτη 5/1, Παρασκευή 6/1, Σάββατο 7/1, Κυριακή 8/1
  • ρεπό: παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή Πρωτοχρονιάς.

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΑΙΟΝ», Βασ.Όλγας 35
(τηλ. κρατήσεων 2310  83 20 60)

Δεν υπάρχουν σχόλια: