Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2011

Θεατρικό Εργαστήρι στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Ο πίνακας του Goya «3η Μαΐου 1808: Η εκτέλεση των Υπερασπιστών της Μαδρίτης» αποτελεί το κεντρικό θεματικό ερέθισμα του θεατρικού εργαστηρίου που δημιουργείται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών.


Η ανάδειξη της λειτουργίας της επιθετικότητας από τον άνθρωπο προς τον άνθρωπο, με στόχο να επισημανθεί η αξία της κοινωνικής αλληλεγγύης βρίσκεται  θεματικά στο επίκεντρο του θεατρικού εργαστηρίου για ενήλικες  με αφορμή την έκθεση με έργα του μεγάλου Ισπανού ζωγράφου και χαράκτη Goya που θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου.    
Στόχος του εργαστηρίου είναι να εξοικειώσει τους συμμετέχοντες με εκφραστικές δυνατότητες του σώματος, του λόγου αλλά και της γραφής, αξιοποιώντας τεχνικές θεατρικού παιχνιδιού και δραματοποίησης ξεκινώντας από αισθητικά, εικαστικά ερεθίσματα. Η χρήση των τεχνικών αυτών επιτρέπει την συμμετοχή και τη δημιουργική έκφραση των συμμετεχόντων ανεξαρτήτως του βαθμού εξοικείωσής τους με την τέχνη του θεάτρου.
Το θεατρικό εργαστήρι υλοποιούν η  φιλόλογος – θεατρολόγος Αμαλία Κοντογιάννη και η θεατρολόγος – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού Στέλλα Παπαδημητρίου προσεγγίζοντας  το θέμα με άξονα τον  προαναφερθέν έργο, αλλά και άλλους πίνακες του πρωτοπόρου Ισπανού ζωγράφου. Υπενθυμίζεται πως ο Goya απεικονίζει στους πίνακές του σκηνές βίας από τον άνθρωπο προς τον άνθρωπο. Ταυτόχρονα θα αξιοποιηθούν και θεατρικά κείμενα.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών:18 άτομα
Διάρκεια εργαστηρίου: Τρίμηνη (5/11/2011-28/01/2012)
Ημέρες και ώρες συναντήσεων: Δευτέρα (18.00-20.00) και Σάββατο (15.00-18.00)
Κόστος συμμετοχής: 35 € μηνιαίως
Πληροφορίες και εγγραφές: Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων,
(Τηλ. 2310 991615, Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-15.30). Εγγραφές έως τις 31/10.

Δεν υπάρχουν σχόλια: