Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

VIDEO–Οι “Αερίτες” στο ΚΘΒΕ

aerites_dopa_kthve_dimitria_20110916_01Η ομάδα σύγχρονου χορού Αερίτες παρουσιάζει, απόψε, την παράσταση D.opa, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Η παράσταση δίνεται στο πλαίσιο των …

εκδηλώσεων για τα 46α Δημήτρια.

Οι «Αερίτες» είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού, που ανατρέχει στην ελληνική χορική παράδοση για να εμπλουτίσει το κινητικό της λεξιλόγιο και να ερευνήσει γιατί για παράδειγμα το street dance μπορεί να θυμίζει τον πεντοζάλη και τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Υπακούει, άραγε, η κινητική μας γλώσσα σε έναν γενετικό κώδικα που είναι επηρεασμένος από την ιστορία μας; Υπάρχει DNA χορού; Kαι, αν ναι, πώς εκφράζεται;
Η παράσταση d.ΟΠΑ! (dopamines of post-Athenians) επιχειρεί να ανιχνεύσει σε τι συνίσταται η ταυτότητα του Έλληνα-Ευρωπαίου, ποια στοιχεία ακριβώς κουβαλάει από το παρελθόν, ποια μπολιάζουν τη σημερινή πραγματικότητα, πώς αυτά τα στοιχεία λειτουργούν ως ζωντανοί φορείς μνήμης και πώς τελικά …χορεύονται.
Με σπουδές θεατρολογίας και χορογραφίας, η Πατρίσια Απέργη είναι μια φρέσκια, πολλά υποσχόμενη παρουσία στο ελληνικό τοπίο του σύγχρονου χορού. Το d.ΟΠΑ! (dopamines of post-Athenians) επιλέχθηκε από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη 14η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου, η οποία πραγματοποιήθηκε στα Σκόπια το Σεπτέμβριο του 2009. Η παράσταση συμμετείχε στην 8η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Ιούνιο του 2010 και στο 17o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας. Έχει περιοδεύσει σε σημαντικά φεστιβάλ του εξωτερικού, στην Αγγλία, στη Γερμανία, στην Ελβετία, στη Σλοβενία, στη Φινλανδία, στην Αλβανία και στην Πολωνία.
Η ομάδα «Αερίτες» διακρίθηκε στο δίκτυο Aerowaves του Λονδίνου το 2010 (ανήκει στις δέκα «ομάδες προτεραιότητας» του δικτύου) και έχει επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού για τα έτη 2008, 2009 και 2010.


Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη
Ερμηνεία-δημιουργική επεξεργασία: Νώντας Δαμόπουλος, Χαρά Κότσαλη,
Μάρω Μαρμαρινού, Δημόκριτος Σηφάκης, Ηλίας Χατζηγεωργίου
Δραματουργία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη
Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας
Βοηθός χορογράφου: Δήμητρα Μητροπούλου
Σκηνικά-κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασσόπουλος
Φωτογραφία: Τάσος Βρεττός
Τιμές εισιτηρίων 15€, 10€ και 5€ (για άνω των 65 ετών, κάτω των 35 ετών, πολύτεκνους και φοιτητές)

Πάρτε μια γεύση της παράστασης στο VIDEO που ακολουθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: