Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Φεστιβάλ στα… Τείχη από το δήμο Θεσσαλονίκης

vizantina_teixh_01Στα Βυζαντινά Τείχη της Θεσσαλονίκης ανεβαίνει, από αύριο, το μουσικό φεστιβάλ “Μουσικές στα Μνημεία”, που οργανώνει το τμήμα Πολιτιστικών και Καλλιτεχνικών εκδηλώσεων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού.

Το “Wall Festival 2” - τριήμερο μουσικό φεστιβάλ «Τοίχο- τοίχο» με ελληνική, ροκ και τζαζ μουσική που θα πραγματοποιηθεί στα Βυζαντινά Τείχη (Πλατεία Πολυδώρου) στην Άνω Πόλη, αύριο (Παρασκευή) 9, Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη μέρα θα είναι αφιερωμένη στη τζαζ μουσική. Θα εμφανισθεί το Oleg Chaly Trio με special guest τον Petar Momchev σε ένα αφιέρωμα στους Wayne Shorter και John Coltrane καθώς και συνθέσεις του Oleg Chaly. Παίζουν οι μουσικοί: Petar Momchev tenor, soprano sax. Oleg Chaly πιάνο, Γιώργος Σμυρνής μπάσο και   Νίκος Ψοφογιώργος  τύμπανα.

Τη σκυτάλη θα πάρει το συγκρότημα Spirits alike με τους Παναγιώτη Μανουηλίδη στην κιθάρα και τον Γιώργο Πέτκαρη στο σαξόφωνο.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ συνεχίζει με rock και reggae μουσική. Την αρχή θα κάνει το συγκρότημα Mind the gap με τους Γιώργο Βλάχο στη φωνή και στην κιθάρα, το Δημήτρη Βλάχο στη φωνή και στο μπάσο και τον Παναγιώτη Νοβάκη στα τύμπανα. Αμέσως μετά θα εμφανισθεί το συγκρότημα Round Lights, Nicolas bass, Nasos drums, John Driller guitars. Στη συνέχεια στη σκηνή θα ανεβεί το μουσικό σχήμα Music Oxygen (Γιάννης Στόικος φωνή- πιάνο, Θεόφιλος Παυλίδης τύμπανα, Μακίτο μπάσο, John Χατζηδήμος κιθάρα, Βάκης κιθάρα, και Σταυρούλα Επιμενίδου φωνή). Η βραδιά θα κλείσει με το μουσικό σχήμα Bad Movies. Κινούνται σε ήχους πανκ ροκ με country επιρροές.

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου η βραδιά είναι αφιερωμένη στο ελληνικό τραγούδι. Η Μαρία Φωτίου θα παρουσιάσει γνωστές της επιτυχίες. Αμέσως μετά στη σκηνή θα εμφανισθεί Σοφία Εμφιετζή με τη συνοδεία του Παύλου Παφρανίδη στο μπουζούκι. Μαζί τους ο Δημήτρης Τσιολχιάς στο ακορντεόν και ο Δημήτρης Σφίγγος στην κιθάρα.

Η βραδιά συνεχίζεται με το συγκρότημα Τοίχο – τοίχο (Χρήστος Κανέλης μπουζούκι, Δημήτρης Μπαρτζώκας κιθάρα, Μίκης Παπακωσταντίνου μπουζούκι Ντίνος Γιαννακάκης κοντραμπάσο). Ερμηνεύει η Dafni. Το φεστιβάλ θα κλείσει με τους Άγγελοι του Τσιτσάνη (Λαμπρινή Γρηγοριάδου κιθάρα, Μαριάννα Βογιατζή μπαγλαμά και Βαγγελιό Τσαουσίδου μπεντίρ.

Ώρα έναρξης συναυλιών 20.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν και παράλληλες εκδηλώσεις. Έκθεση φωτογραφίας, κινηματογραφικές προβολές, παράσταση θεάτρου σκιών, κλόουν και animater,  ενώ αγγειοπλάστες θα κατασκευάσουν ένα παραδοσιακό πιθάρι. Ακόμη στα Βυζαντινά Τείχη θα φιλοξενηθεί το ΚΕΘΕΑ με σκοπό να ενημερώσει το κοινό για τις δράσεις του.

Ώρα έναρξης δρώμενων 19.00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική χορηγία της ΙΣΤ Εφορίας Προϊστορικών και Κλασικών  Αρχαιοτήτων και του ΥΠΠΟΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: