Τρίτη, 19 Ιουλίου 2011

Πού να πάμε τι να δούμε σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Για τους φίλους της μουσικής, έχουμε να προτείνουμε να ανέβουν, απόψε, ως την Μονή Λαζαριστών. Είτε η Ζωή Τηγανούρια, είτε η Barbara Luna, θα τους αποζημιώσουν. Θα χρειαστούν, βέβαια, 10 ευρώ για το εισιτήριο... Αναλυτικά:

Μουσική
 • Η Barbara Luna, µεγάλη ερµηνεύτρια της λάτιν µουσικής σκηνής και ένα από τα σπουδαιότερα ταλέντα της Αργεντινής παρουσιάζει τις συνθέσεις της, όπου η λάτιν διασταυρώνεται µε τους ήχους της Creole και της Ρούµπα, σε µια µοναδική συναυλία στη Μονή Λαζαριστών. Είσοδος 10 ευρώ. Έναρξη 21.30.
 • “O κώδικας της Ζωής”, µια µουσική παράσταση όπου η Ζωή Τηγανούρια, µε το ακορντεόν ως σολιστικό όργανο, παρουσιάζει ορχηστρικές συνθέσεις από το ολοκαίνουριο πέµπτο της άλµπουµ µε τίτλο “Zoe’s code”, στη Μικρή Σκηνή της Μονής Λαζαριστών. Είσοδος 10 ευρώ. Έναρξη 21.30. 

Εκδηλώσεις
 • Μέχρι αύριο, 20 Ιουλίου, θα διαρκέσουν οι πενθήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στον Προφήτη. Πρόκειται για την εορταστική πανήγυρη του ιερού ναού Προφήτου Ηλία στην πλατεία του Άνω Σταυρού και στον οικισμό Αμπελάκια της Ασπροβάλτας. Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο “πολιτιστικό καλοκαίρι” που διοργανώνει ο δήμος Βόλβης.
 • Εκδηλώσεων συνέχεια στην Καλαμαριά και στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Καλοκαιρινή Πλατεία”, που διοργανώνει από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο ο ομώνυμος δήμος Καλαμαριάς. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν μέχρι την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου. Σήμερα στις 07.00 μ.μ. και στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού θα παρουσιαστεί “Το κουτί του συγγραφέα” με παιχνίδια δράσης με την Αγγελική Παπαδοπούλου και ομάδα εμψυχωτών.

Εικαστικά
 • Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει στις 7 Απριλίου την ατομική έκθεση τουDamien Hirst με τίτλο "New Religion" σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου. Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση με το British Council και τη Paul Stolper gallery. Ως τις 31 Ιουλίου. Είσοδος 4 και 2 ευρώ.
 • Έκθεση φωτογραφίας του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης με τίτλο “Μορφές και Σκιές από το Θέατρο” που περιλαμβάνει εικόνες του Κώστα Ορδόλη φιλοξενείται στο ισόγειο του φουαγιέ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
 • Το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης διοργανώνει την εικαστική έκθεση "Δάμασις του Βλέμματος, ένα εγχείρημα μεταξύ τέχνης, φιλοσοφίας και ψυχανάλυσης", σε συνεργασία με την βιεννέζικη ομάδα “entre – Μεταξύ: τόπος για μια πειραματική θεωρία της εικόνας”, με την υποστήριξη του Αυστριακού Υπουργείου Παιδείας, Τέχνης και Πολιτισμού και του Ινστιτούτου Goethe Θεσσαλονίκης. Ως τις 2 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα: Δευτέρα & Τρίτη: 14.00-21.00 Τετάρτη - Παρασκευή: 9.00-16.00
 • Η αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνει έκθεση των αρχιτεκτόνων Τάσου και Δημήτρη Μπίρη στο φουαγιέ του δημαρχείου. Τα έργα θα φιλοξενηθούν στον εκθεσιακό χώρο μέχρι τις 24 Ιουλίου.
 • Συνεχίζεται στην αίθουσα τέχνης Έψιλον (Αλεξ. Σβώλου 7) της Ρόζυ Οικονομίδου η ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο “Τα καλοκαιρινά”. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Αυγούστου.
 • Η γκαλερί Λόλα Νικολάου παρουσιάζει 4 νέους καλλιτέχνες, στηρίζοντας και αναδεικνύοντας έμπρακτα την ανανέωση της εικαστικής δημιουργίας στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τους Κώστα Γιάτσο, Δημήτρη Εφέογλου, Σταμάτη Λάσκο και Φώτη Σαγώνα. Ώρες λειτουργίαςΤρ., Πε., Πα.: 12.00 – 20.00 / Τε., Σα.: 12.00 -15.00 
 • Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει για τους καλοκαιρινούς μήνες νέα έκθεση έργων της ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη στον εκθεσιακό χώρο της Μονής Λαζαριστών. Η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Αυγούστου (ώρες λειτουργίας: Τρίτη- Κυριακή 11.00 - 19.00, Δευτέρα κλειστά) και είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να παρουσιάζει τα κινήματα της ρωσικής πρωτοπορίας με χρονολογική σειρά στους δύο ορόφους της Μονής Λαζαριστών.
 • Οι Designers United, η σχεδιαστική ομάδα που ίδρυσαν ο Δημήτρης Κολιαδήμας και ο Δημήτρης Παπάζογλου, έχοντας σχεδιάσει για διεθνούς εμβέλειας αθλητικά, καλλιτεχνικά και εμπορικά γεγονότα, έχοντας διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παρουσιάζουν έργα τους στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Θέμα της έκθεσης THE GESTALT EFFECT. Διάρκεια έκθεσης: 31 Μαΐου – 31 Ιουλίου 2011.  Ώρα: Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο:10.00-18.00 Τετάρτη:10.00-22.00  Παρασκευή: 10.00-19.00  Κυριακή:11.00-15.00 Τιμή Εισόδου 4€, 2€(μειωμένο) 
 • Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου φιλοξενείται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης η έκθεση με τίτλο “Το δώρο του Διονύσου. Επτά σύγχρονες εικαστικές δημιουργοί από τις χώρες του αραβικού κόσμου και τη Μέση Ανατολή παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης στο πλαίσιο του προγράμματος “Θεσσαλονίκη, σταυροδρόμι πολιτισμών”. Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.
 • Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ διοργανώνει έκθεση αστροφωτογραφίας του φωτογράφου Λουκά Χαψή με τίτλο «Παρατηρητές του Χρόνου», από 3 Μαΐου έως 22 Ιουλίου 2011.
 • Στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, έκθεση με θέμα "Η Συμβολή των Εβραίων στον αθλητισμό της Θεσσαλονίκης".

Θερινά Σινεμά
 • Μέχρι τις 24 Ιουλίου θα έχετε την ευκαιρία να δείτε την ταινία “Μέσα από τις Φλόγες” στον δημοτικό κινηματογράφο της Θέρμης, "Σινέ θερμαΐς" (Δημητρίου - Καραολή & Καπετάν Χάψα). Οι προβολές πραγματοποιούνται στις 21.30 κάθε βράδυ.
 • Στο σινέ “Παράδεισος” στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη προβάλλεται σήμερα και αύριο στις 21.30 η ταινία “The way back”, ενώ στο σινέ “Άλσος” στην περιοχή Δενδροφυτεία, στις Συκιές, σήμερα και αύριο στις 21.30 και στις 23.30 μπορείτε να δείτε τον “Ιρλανδέζικο δρόμο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: