Κυριακή, 12 Δεκεμβρίου 2010

Έκτακτη ενίσχυση 2,4 εκ. ευρώ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Δ. Εϊπίδης και Π. Γερουλάνος σε
χαλαρή βόλτα στους χώρους
του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Έκτακτη ενίσχυση με δύο εκατομμύρια ευρώ από το ΥΠΠΟ-Τ και 400.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ θα λάβει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος προκειμένου να αντιμετωπίσει το Φεστιβάλ χρέη που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες διοργανώσεις.

Ο κ. Γερουλάνος που παρέστη στην τελετή λήξης του 51ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, αφού υποστήριξε ότι η φετινή διοργάνωση είχε πλούτο ταινιών και μεγαλύτερο κι από πέρσι αριθμό επισκεπτών παρά τα οικονομικά προβλήματα, ισχυρίστηκε ότι "ίσως με λιγότερα χρήματα μπορούμε να παράγουμε ευπρεπή καλλιτεχνικά αποτελέσματα χωρίς να πέφτει η ποιότητα - κι αυτό αφορά όχι μόνο το φεστιβάλ αλλά το σύνολο των καλλιτεχνικών φορέων".
Αναφερόμενος στις προηγούμενες διοργανώσεις είπε ότι "δεν είναι δυνατό τα χρήματα να δίνονται σε σουίτες για τη φιλοξενία ορισμένων και να μην έχουμε στη συνέχεια να τα χορηγήσουμε για την προώθηση ελληνικών παραγωγών στο εξωτερικό και στο εσωτερικό".
Τέλος, όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που θέλουν την Αθήνα να παίρνει το Φεστιβάλ από τη Θεσσαλονίκη, ο κ.Γερουλάνος δήλωσε:"Η Θεσσαλονίκη είναι ο φυσικός χώρος του κινηματογράφου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: