Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

"Κατσαρίδα" ξανά στη Θεσσαλονίκη

Η ντανταϊστική παράσταση του Βασίλη Μαυρογεωργίου «Κατσαρίδα», επανέρχεται στη Θεσσαλονίκη για 20 παραστάσεις στο θέατρο «Κολοσσαίον». Έξι χρόνια μετά την πρώτη παρουσίασή της στο Θέατρο του Νέου Κόσμου και έπειτα από πλήθος παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Κύπρο, αλλά και το θέατρο «Βρετάνια» της Αθήνας, η «Κατσαρίδα» επιστρέφει για παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί Σεραφείμ Ράδης και Θοδωρής Πετρόπουλος στους ρόλους της κατσαρίδας Ιωάννας, του ποντικού Τιμόθεου, του Τζίτζικα, της Πεταλούδας και των υπόλοιπων ηρώων.
«Μοιάζει περισσότερο με συναυλία, παρά με παράσταση», τόνισε σε σχετική συνέντευξη τύπου ο συγγραφέας και σκηνοθέτης, Βασίλης Μαυρογεωργίου. «Η κατσαρίδα, εκνευρισμένη από την πόλη της, θέλει να ακολουθήσει το όνειρό της και να φύγει στο φεγγάρι. Τελικά το έργο επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα κατά πόσο τα όνειρά μας πραγματικά μας εκφράζουν ή αποτελούν σανίδα σωτηρίας στον ωκεανό που λέγεται ζωή», πρόσθεσε.
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα την ερχόμενη Πέμπτη και θα παίζεται από Τρίτη μέχρι Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: