Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

Είστε για μια... "Πρόβα Τα Μεσάνυχτα";

Πόσο διαφορετικό μπορεί να είναι το διαφορετικό; Με ποιό τρόπο μπορεί η διαφορετικότητα να επηρεάσει τη ζωή μας; Μπορεί το μητρικό ένστικτο να σε κάνει τυφλό; Θα άντεχε μια γυναίκα να ζήσει με έναν άντρα που έχει στο DNA του το γονίδιο RS3334; Η θεατρική ομάδα 'Προβα Τα Μεσανυχτα' προσπάθησε να δώσει απαντήσεις με αποτέλεσμα την δεύτερη συγγραφική της δουλειά "Το μωρό της Rose...μαρή!". Μία ξεκαρδιστική devised theater παράσταση που παντρεύει δημιουργικά την αλήθεια των καθημερινών μας προβληματισμών με το ακραίο κωμικό στοιχείο. Έρχεται από μεθαύριο 20 Νοεμβρίου στο θέατρο "Τεχνουργείο" (στην Αγ. Δημητρίου 121).

Αν ζούσαμε την έποχη των σπηλαίων θα ηταν διαφορετικά.Εδώ τα δύο βασικά ένστικτα έχουν αναιρεθεί.Πεθαίνουμε από νευρική ανορεξία και ας έχουμε να φάμε και κάνουμε σεξ με προφυλακτικά για να μην αναπαραχθούμε.Χάσαμε λοιπόν το ένστικτο της επιβίωσης και της αναπαραγωγής.Και εμείς αναρωτιόμαστε για το μητρικό ένστικτο…Αυτά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά θέματα που θίγει το έργο.
Ένα οικολογικό έπος…ακόμα μια δροσερή κωμωδία που μετατράπηκε σε υπαρξιακό δράμα…Ένα μαιευτήριο, εφτά γυναίκες και ένα μωρό διαφορετικό από όλα τα άλλα…Τι είναι όμως το διαφορετικό και ποιος το ορίζει; Είναι η μητρότητα ένστικτο ή ανάγκη; Πως μπορεί ένας γονιδιακός έλεγχος να αποδείξει το κατά πόσο είναι πιστός ο άντρας; Πόσο αντιοικολογικό μπορεί να είναι ένα διαζύγιο; Υπάρχει πύργος του Eiffel στην Ελλάδα;
Η θεατρική ομάδα ‘ΠρόβαΤαΜεσάνυχτα’ προσπάθησε να δώσει απαντήσεις με αποτέλεσμα τη δεύτερη συγγραφική της δουλειά «Το μωρό της Ρόουζ...μαρή!». Μία ξεκαρδιστική devised theater παράσταση που παντρεύει δημιουργικά την αλήθεια των καθημερινών μας προβληματισμών με το ακραίο κωμικό στοιχείο.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία: Βούλα Γεωργιάδου
Σκηνικά – κοστούμια: Μυρσίνη Παπαδοπούλου
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Στεργίου
Χορογραφίες: Δήμητρα Μαυρογένη
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιμούρτης
Βοηθός σκηνοθέτη: Τίτι Καραμανλή

ΠΑΙΖΟΥΝ: Ειρήνη Στεργίδου, Νατάσα Τάτση, Γιώτα Παπαδοπούλου, Λίβια Χλίνκοβα, Χριστίνα Κοντελίδου, Μαρία Μαλάμη, Χαρά Παλληκαρά
ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Βασίλης Στεργίου

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 20 Νοεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21.30 στο θέατρο ‘Τεχνουργείο’ ,Αγίου Δημητρίου 121.
Τηλέφωνο κρατήσεων : 6945114925
Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: