Θεσσαλονίκη με πανσέληνο


Εορταστική εκδήλωση διοργανώνει και ο δήμος Θεσσαλονίκης απόψε στη Νέα Παραλία, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και ώρα 21.30. Εκεί θα τραγουδήσει ο Δημήτρης Νικολούδης παρέα με τους μουσικούς του. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

-Κολυμπήστε στην Καλαμαριά υπό το φως του φεγγαριού
Για τους ρομαντικούς και λάτρεις του νερού η καλύτερη πρόταση είναι το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς. Ο χώρος θα φωτίζεται μόνο με φωσφορικά φωτάκια τοποθετημένα στο βυθό της πισίνας και φυσικά με το ολόγιομο αυγουστιάτικο φεγγάρι. Και το κυριότερο: η είσοδος θα είναι δωρεάν για όλους. Δεινοί κολυμβητές -μέλη του κολυμβητηρίου σπεύσατε (μέχρι τις 12 το βράδυ) για ένα νυχτερινό μπάνιο στην…πισίνα. Αλλά και τα μη μέλη του κολυμβητηρίου μπορούν να επισκεφθούν το χώρο και να καθίσουν περιμετρικά της πισίνας απολαμβάνοντας το θέαμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χώρο θα υπάρχει και ναυαγοσωστική κάλυψη.

- Η γιορτή των Άστρων στα Γρεβενά...
Για δεύτερη χρονιά φέτος πιστή στο ραντεβού της η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών καλεί σήμερα μικρούς και μεγάλους σε ένα ταξίδι στα αστέρια και το φεγγάρι.
Το σημείο έναρξης και λήξης του ταξιδιού πρόκειται να γίνει στο χώρο των αρχαιολογικών ανασκαφών στο Καστρί Γρεβενών, ανάμεσα στα χωριά Αλατόπετρα και Πολυνέρι του Δήμου Θ.Ζιάκα.
Τηλεσκόπιο υψηλής ευκρίνειας με τον απαιτούμενο εξοπλισμό του θα στηθεί στο χώρο της εκδήλωσης από συνεργάτες του Γρεβενιώτη Αστροφυσικού Θανάση Οικονόμου. Όλοι τους, πρόθυμοι να μας ξεναγήσουν στη Σελήνη!
Το πλανητικό αυτό ταξίδι θα επενδύουν μουσικά οι Human Touch. Ώρα Προσέλευσης Κοινού 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

Σχόλια