Τσαλιγοπούλου και Θηβαίος στη Σάνη

O Γιώργος Ανδρέου, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, o Μανώλης Καραντίνης και ο Χρήστος Θηβαίος θα συμπράξουν με την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων σε μια μαγική μουσική βραδιά. Στο Λόφο της Σάνης, στις 9.30 το βράδυ της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2009.
Συνθέτης, στιχουργός, ενορχηστρωτής, αλλά και διευθυντής παραγωγής και επιμελητής ηχογραφήσεων, ο Γιώργος Aνδρέου θα παρουσιάσει, με τη συμμετοχή της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων, αποσπάσματα από τρεις κύκλους μουσικών και τραγουδιών του γραμμένων ειδικά γι’ αυτήν: Τα «Χελιδόνια της Βροχής» σε ποίηση Διονύση Καρατζά, «Ο Μπερντές του Καραγκιόζη, η Λάμπα της Συνείδησης και το Σεντόνι της Μνήμης», έργο ανέκδοτο γραμμένο πάνω στη σχέση του ελληνικού λαϊκού πολιτισμού με το αρχέτυπο του Καραγκιόζη, και «Από τη Σμύρνη στον Τσιτσάνη», με δέκα αριστουργήματα της ελληνικής λαϊκής μουσικής.
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν η Ελένη Τσαλιγοπούλου και ο Χρήστος Θηβαίος, ενώ σολίστ στο μπουζούκι θα είναι ο δεξιοτέχνης Μανώλης Καραντίνης ο οποίος και θα συνοδεύσει στον Γιώργο Ανδρέου στο πιάνο, μαζί με έναν περκασιονίστα και έναν μπασίστα σε σημαντικά τραγούδια Ελλήνων συνθετών τα οποία θα ερμηνεύσει η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Η βραδιά θα κλείσει με την Ορχήστρα Νυκτών εγχόρδων που θα παρουσιάσει λυρικά αριστουργήματα του Χατζιδάκη και του Θεοδωράκη.

Σχόλια