Παπακωνσταντίκνου - Τόκας στο Θέατρο Γης

Δύο σπουδαίοι Ελληνες καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους στην σκηνή του Θεάτρου Γης και μας περιμένουν για μία ανεπανάληπτη συναυλία, την τελευταία ημέρα του φετινού καλοκαιριού(στις 31 Αυγούστου). Ο λόγος για τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Μπάμπη Στόκα.
Ο Βασίλης Παπακωνστναντίνου είναι αναμφισβήτητα, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει την φωνή του με μερικά από τα ωραιότερα τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Ο καλλιτέχνης που συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους δημιουργούς του ελληνικού τραγουδιού (Μάνος Λοϊζος, Θάνος Μικρούτσικος, Άλκης Αλκαίος κ.α.). Ο «δικός μας» Βασίλης, φέτος γιορτάζει τα 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην ελληνική δισκογραφία.
Κάθε ζωντανή του εμφάνιση είναι ένα μοναδικό μουσικό γεγονός, ένα θέαμα που απογειώνει κάθε είδους συναισθήματα. Η συμμετοχή του κόσμου είναι καθολική.
Στα 35 χρόνια αυτής της ουσιαστικής επαφής με τον κόσμο, ο Βασίλης κατάφερε πράγματα που ελάχιστοι άνθρωποι έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα στον χώρο αυτόν: Να τον φωνάζουν όλοι με το μικρό του όνομα, να δημιουργηθούν για χάρη του συνθήματα – αποδείξεις των έντονων συναισθημάτων που προκαλεί στο κοινό, και τέλος, να έχει φίλους που καλύπτουν ηλικιακά τρεις γενιές (και αισίως πάνε για την τέταρτη!), που τον ακολουθούν με το πάθος του εφήβου, ταυτίζονται μαζί του, θεωρώντας τον πολύτιμο κομμάτι των πιο όμορφων στιγμών τους. Φέτος μας επισκέπτεται με νέο cd στις αποσκευές του με τίτλο «Ουράνια τόξα κυνηγώ», με μουσικές που έχει γράψει ο ίδιος για όλα τα τραγούδια, και με στίχους που του «χάρισε» ο Άλκης Αλκαίος.
Μαζί του, ο τραγουδοποιός που έβαλε την υπογραφή του σε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του δημοφιλέστερου ελληνικού συγκροτήματος (του οποίου και ήταν ιδρυτικό μέλος), των Πυξ Λαξ (Με στέλνεις, Φωτιά, Να ‘ρθεις όπως θα ‘ρουν τα χελιδόνια), ο Μπάμπης Στόκας.
Το χειμώνα του 2000-01 εμφανίζεται στην σκηνή του Ζυγού με τον Γιώργο Νταλάρα και τον Πάνο Κατσιμίχα. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς κυκλοφορεί και ο πρώτος του προσωπικός δίσκος με τίτλο «Τα πουλιά της νύχτας». Ακολουθούν «Τα νησιά της Ειρήνης» το 2003, και ο δίσκος «Στην άκρη της γιορτής» το 2006.
Στο τελευταίο του δισκογραφικό εγχείρημα με τίτλο «Τραγουδήστε μην ντρέπεστε» παρουσιάζει ένα ανθολόγιο αγαπημένων του τραγουδιών, που φέρνουν τον ακροατή σε επαφή με μερικές από τις ωραιότερες στιγμές του νεώτερου ελληνικού ρεπερτορίου.
SUPPORT: Η Θεσσαλονικιά Κατερίνα Μακαβού.

Χρήσιμα

ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ
Δευτέρα 31 Αυγούστου
ΕΝΑΡΞΗ 21.30
Τιμή εισιτηρίων: 20€
Προπώληση εισιτηρίων:
• Ταμείο του Δήμου στην Πλατεία Αριστοτέλους
Τηλ: 2310 271116
• Δισκοπωλείο METROPOLIS, Τσιμισκή 33
Τηλ: 2310 250072
• Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟS, Αριστοτέλους 7
Τηλ: 2310 276447
• Βιβλιοπωλείο IANOS, MEDITERRANEAN COSMOS, ΠΥΛΑΙΑ,
Τηλ: 2310 472308
• Βιβλιοπωλείο IANOS, 25ης Μαρτίου 45, Θεσσαλονίκη,
Τηλ: 2310 886 090
• Βιβλιοπωλείο IANOS, Μεταμορφώσεως 24, Καλαμαριά
Τηλ: 2310 426 780
• Βιβλιοπωλείο IANOS, Φιλιππουπόλεως 57, Αμπελόκηποι
Τηλ: 2310 727 075

Σχόλια