Παρέλαση καλλιτεχνών στα Πυλαιώτικα


Ένα παράθυρο στον πολιτισμό και τη διασκέδαση θα ανοίξει σήμερα ο Δήμος Πυλαίας που πραγματοποιεί τα «Πυλαιώτικα 2009» με άφθονη μουσική και χορό. Κορυφαία στιγμή των φετινών εκδηλώσεων θα είναι η αυριανή συναυλία της Γλυκερίας.
«Τα “Πυλαιώτικα” είναι για μια θεσμοθετημένη γιορτή, και η μεγαλύτερη του δήμου Πυλαίας που γιορτάζει τον πολιούχο της Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου. Οι εκδηλώσεις αρχίζουν σήμερα, 18 Ιουλίου, με χορευτικά. Την Κυριακή το βράδυ θα τραγουδήσει η Γλυκερία, ενώ τη Δευτέρα θα γίνει περιφορά της εικόνας και θα υπάρχουν χορευτικά με παραδοσιακή μουσική και θα ακολουθήσει το καθιερωμένο γλέντι» δήλωσε στον «ΤΘ» ο δήμαρχος Πυλαίας κ. Βασίλης Καρτάλης, ενώ πρόσθεσε πως, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις αναμένεται να είναι μεγάλη.
Να σημειωθεί ότι οι εκδηλώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στο “Πέτρινο Πολιτιστικό Κέντρο” αλλά και την νέα πλατεία δημαρχείου, διοργανώθηκαν με γνώμονα τη διασκέδαση των κατοίκων και των επισκεπτών.

Πανηγύρι με μουσική και χορό
Η αυλαία για τα «Πυλαιώτικα» θα ανοίξει σήμερα στις 20.30 με την παρέλαση χορευτικών συγκροτημάτων από την πλατεία του νέου δημαρχείου, την Προφήτη Ηλία, την Εγνατία, την Πολυτεχνείου και τον πεζόδρομο του Πολιτιστικού Κέντρου. Στη συνέχεια το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα καλοκαιρινό βράδυ με την εμφάνιση χορευτικών συγκροτημάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Κατσικάς” Ιωαννίνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Ροδολίβους” Σερρών, το χορευτικό μεικτό τμήμα του δήμου Πυλαίας, το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Σουλίου”, καθώς και το χορευτικό τμήμα γυναικών του δήμου Πυλαίας.
Αύριο, Κυριακή 19 Ιουλίου, παραμονή του Προφήτη Ηλία, η Πυλαία θα καλωσορίσει στις 21.00 το βράδυ στην σκηνή του “Πέτρινου Πολιτιστικού Κέντρου” τη γνωστή και ιδιαίτερα αγαπημένη τραγουδίστρια, Γλυκερία, η οποία με την ορχήστρα της θα καλέσει τους φίλους του από όλη τη Θεσσαλονίκη να ταξιδέψουν σε μουσικά μονοπάτια.
Ανήμερα του Προφήτη Ηλία, Δευτέρα 20 Ιουλίου, οι εκδηλώσεις συνεχίζονται στις 19.30 μ.μ με την περιφορά της εικόνας του “Προφήτη Ηλία”, ενώ στις 20.00 το βράδυ στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου θα εμφανιστεί η χορευτική ομάδα του ΚΑΠΗ,, το χορευτικό συγκρότημα “ΜΛΑΔΟΣΤ – ΜΟΝΤΑΝΑ” Βουλγαρίας, το 2ο χορευτικό τμήμα γυναικών του δήμου Πυλαίας, το χορευτικό των νέων του δήμου και τα χορευτικά τμήματα Μεσαίο και Αρχαρίων γυναικών Πυλαίας.
Να σημειώσουμε ότι μετά το πανόραμα χορευτικών συγκροτημάτων θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με ψητά και καλό κόκκινο κρασί.
Λ.Β.
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχόλια