15 άνδρες στη σκηνή του Κήπου

Της ΛΕΜΟΝΙΑΣ ΒΑΣΒΑΝΗ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το θεατρικό «Αι δύο ορφαναί» του Δ΄ Εννερύ ανεβαίνει στο Θέατρο Κήπου (με ώρα έναρξης 21.15) στο πλαίσιο των «Γιορτών Ανοιχτού Θεάτρου» που διοργανώνει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η παράσταση σε σκηνοθεσία Τάκη Χρυσικάκου, παιγμένη μόνο από άντρες και με τις δύο ορφανές το δίδυμο Παύλος Χαϊκάλης, Αργύρης Αγγέλου και τον Γιάννη Βούρο στο ρόλο της κόμισσας αλλά και μια πλειάδα γνωστούς ηθοποιούς υπόσχεται γέλια μέχρι δακρύων.
Όσο για την υπόθεση;
Βρισκόμαστε στο Παρίσι το 1800, πόλη της διαφθοράς και της ακολασίας. Δύο ορφανά κορίτσια καταφθάνουν από την επαρχία, με σκοπό να θεραπευτεί η μία εξ αυτών που είναι τυφλή. Ξαφνικά με τον ερχομό τους η μια πέφτει θύμα ερωτικής απαγωγής και τότε αρχίζει η οδύσσεια των δυο νεανίδων. Η τυφλή αναγκάζεται από την μέγαιρα κυρά Φροσάρ ντυμένη με κουρέλια να ζητιανεύει στους δρόμους του Παρισιού και η άλλη ορφανή στα χέρια διεφθαρμένου Μαρκησίου να κινδυνεύει να χάσει το πολυτιμότερο της αγαθό, την τιμή της.
Όμως το τέλος θα είναι ευτυχισμένο. Η τυφλή ορφανή θα βρει την πραγματική της μητέρα που την εγκατέλειψε έξω από την εκκλησία η οποία δεν είναι άλλη από την κόμισσα σύζυγο του αστυνομικού διοικητή και η άλλη θα ελευθερωθεί και θα βρει την αγάπη στην αγκαλιά του ευγενή ανηψιού του κόμη και της κόμισσας.
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 22€, Φοιτητικό-μαθητικό 17.

Σχόλια