Ανκρίνεται ο γιατρός του Τζάκσον


Η σορός του Μάικλ Τζάκσον μεταφέρθηκε, το πρωί, από το νεκροτομείο σε κρεματόριο επιλογής της οικογένειας, όπως ανακοίνωσε υπάλληλος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας. Η μεταφορά αποφασίστηκε παρά το ότι, ως τώρα, δεν έχει πιστοποιηθεί, ακριβώς, η αιτία του θανάτου του.
Σύμωνα με τον Κρέγκ Χάρβεϊ, εκπρόσωπο του τοπικού σερίφη, χρειάζονται επιπλέον εξετάσεις για να διαπιστωθεί η ακριβής αιτία θανάτου -εξετάσεις που μπορεί να πάρουν ως και τέσσερις ημέρες για να υπάρξουν αποτελέσματα.
Χθες, δόθηκε στη δημοσιότητα (από την Πυροσβεστική Υπηρεσία) το ηχογραφημένο μήνυμα που δέχτηκε το τηλεφωνικό κέντρο άμεσης επέμβασης, για την περίπτωση του ποπ σταρ. Σε αυτό ακούγεται άνδρας, με ήρεμη φωνή, να ζητά βοήθεια επειδή ο Τζάκσον, παρά τις προσπάθειες του γιατρού του, είχε σταματήσει να αναπνέει. Ο άγνωστος ζητούσε επειγόντως ασθενοφόρο.
Σύμφωνα με την Ντέιλι Σταρ, ο γιατρός του Τζάκσον, Κόνραντ Μάρεϊ, θα ανακριθεί για να διαπιστωθεί αν ο θάνατος του "βασιλιά της ποπ" οφείλεται σε φάρμακα που του έδωσε. Ο καρδιολόγος συμφώνησε να βοηθήσει τις αρχές να "γεμίσουν τα κενά" της υπόθεσης.
Ο δρ. Μάρεϊ βρισκόταν στη βίλα του τραγουδιστή, όταν αυτός πέθανε. Το αυτοκίνητό του (μια πολυτελής BMW) βρέθηκε στο χώρο του πάρκινγκ και κατασχέθηκε. Σε αυτό βρέθηκαν πολλά φάρμακα, διαφόρων ειδών, όπως είπε στην εφημερίδα εκπρόσωπος της αστυνομίας (η Ντέιλι Σταρ δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά του). Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ο γιατρός έμενε μαζί με τον Τζάκσον κι εξαφανίστηκε λίγο μετά τη χορήγηση του φαρμάκου Ντέμερολ στον "βασιλιά της ποπ".
Ο δικηγόρος του Τζάκσον, Μπράιαν Όξμαν, σχολίασε: "Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά". Πρόσθεσε ότι ο ποπ σταρ είχε σπάσει, πρόσφατα, το πόδι του και του ήταν άγνωστο πόσα και τι φάρμακα έπαιρνε.

Σχόλια