Ας ανηφορίσουμε το λόφο


Ένα ακόμη καλοκαίρι ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές για τους φίλους της καλής μουσικής, για τους οποίους απόλυτος προορισμός είναι ο Λόφος της Σάνης όπου ετοιμάζεται να ανεβάσει αυλαία το 17o Sani Festival. Ήχοι, χρώματα και κίνηση, ατμόσφαιρα και συναίσθημα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν τα χαρακτηριστικά ενός θεσμού αγαπημένου για κοινό και συμμετέχοντες σ’ αυτήν τη γιορτή του πολιτισμού, που κάθε χρόνο επιφυλάσσει ακόμα περισσότερες συγκινήσεις.
Οι ήχοι του κόσμου θα αντηχήσουν στο μαγικό σκηνικό που στήνεται κάθε καλοκαίρι στο Sani Resort και στον Λόφο της Σάνης μέσα από τις μουσικές των Ska Cubano που θα ανοίξουν την αυλαία του φετινού προγράμματος και την ενότητα Sounds of the World στις 17/7, ενώ η ενότητα του Jazz on the Hill θα υποδεχθεί φέτος, μεταξύ των άλλων και τον Richard Galliano μαζί με τους Gonzalo Rubalcaba, Richard Bona και Clarence Penn στις 26/7 σε μια μοναδική μουσική συνεύρεση που θα μας ταξιδέψει σε μουσικά τζαζ τοπία ανεξερεύνητα, πειραματιζόμενοι με ηχοχρώματα που δονούν την ψυχή.
Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος γάλλος συνθέτης κινηματογραφικής μουσικής Michel Legrand θα βρεθεί, επίσης, στη σκηνή του Sani Festival παρέα με την Alison Moyet και τη σαγηνευτική φωνή της. Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στον σπουδαίο αυτόν μουσικό με συναυλία και προβολές ταινιών για τις οποίες έχει γράψει τη μουσική επένδυση.
Πολλά μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου θα ανακινήσουν με τα τραγούδια τους τα πιο οικεία συναισθήματα, προσκαλώντας μας να τραγουδήσουμε μαζί τους αυτά που μας ενώνουν.

Σχόλια