"Υγρή" Παραθινούπολη

Πόλο έλξης για εκατοντάδες μαθητές θα αποτελέσει κι εφέτος η Παραθινούπολη, το φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, το οποίο οργανώνει ο δήμος Καλαμαριάς. Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης για φέτος το νερό και σκοπός της διοργάνωσης να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές σε οικολογικά ζητήματα.
Η Παραθινούπολη άνοιξε τις πύλες της για ένατη συνεχή χρονιά. Το πρώην στρατόπεδο Κόδρα έχει μεταμορφωθεί σε μαγική πόλη και υποδέχεται καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, περίπου 300 μικρούς επισκέπτες από σχολεία όλης της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για μία εκδήλωση μοναδική στο είδος της, για τη διοργάνωση της οποίας χρειάστηκαν τρεις μήνες προετοιμασίας και η συνεργασία 8 μουσείων και 10 φορέων. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να προσφέρει στα παιδιά που θα συμμετέχουν τη δυνατότητα να εκφράσουν τη δημιουργικότητα τους, να καλλιεργήσουν την αισθητική τους και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με διάφορα καίρια ζητήματα, όπως τα οικολογικά.
Η Παραθινοούπολη θα είναι ανοιχτή και στο ευρύ κοινό από Παρασκευή 29 έως και Κυριακή 31 Μαΐου, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, οπότε και θα πέσει η αυλαία της με μία συναυλία αφιερωμένη στο νερό.

Σχόλια