Φλαμένκο στην Αίγλη


Μιά ακόμη εξαιρετική παράσταση που έκανε μεγάλη αίσθηση στην πόλη επαναλαμβάνουν οι Grupo Cadenas στην Αίγλη, την Τετάρτη 20 Μαΐου 2009. Αυθεντικό flamengo, σαγηνευτικές χορευτικές φιγούρες, ατμόσφαιρα μαγευτική. 
Το πλούσιο μωσαϊκό των φυλών που συνθέτουν τον πολιτισμό της Andalucia, δημιούργησε το Flamenco. Τέχνη γεμάτη δύναμη και ευαισθησία, αντιπροσωπευτική του λυρισμού και του πάθους που γενναει το φως της τέχνης της Μεσογείου. Μέσα απο τις τρεις βασικές φόρμες του: cante (τραγούδι), toque (κιθάρα) και baile (χορός), οι καλιτέχνες αυτοσχεδιάζουν σε συγκεκριμένα ρυθμικά σχήματα, αναζητώντας την βαθύτερη επικοινωνία...το ιδεώδες του Flamenco ....Το Duende!
Για την λέξη αύτη δεν υπάρχει ακριβής μετάφραση. Περιγράφει την ψυχή, το συναίσθημα, την λύπη ή την χαρά που αποπνέει το Flamenco. Η δύναμη του είναι η σκιά της στιγμής που ξεπερνάει τον χρονο και τον χώρο.
Στην παράσταση flamenco από τους «Grupo Cadenas» θα νοιώσουμε τη δύναμη του flamenco, σύμβολο του πολιτισμού και της μεγάλης ευαισθησίας ενός λαού που ανακάλυψε τον ωραιότερο θυμό, την ωραιότερη μελαγχολία και τον ωραιότερο πόνο του ανθρώπου 
Ο χορογράφος Ανδρέας Ασπρομάλλης με την πολύχρονη πείρα του και τις πλούσιες σπουδές του στο χορό, δημιούργησε κυριολεκτικά μια θαυμάσια παράσταση ένα ταξίδι θα μπορούσε να πει κανείς, της πορείας της φυλής των τσιγγάνων, της καθημερινότητας της ζωής τους, η οποία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την αρμονία που τη διέπει, με κυρίαρχο στοιχείο την εξοικείωση μεταξύ της ζωής και του θανάτου. 
Στο χορό ο Ανδρέας Απρομάλλης, Φλώρα Τσουκαλα, Νιόβη Μπένου, Χρήστος Μήτας, Μαρία Τζίμου και Σοφία Κιορπε. Στην μουσική ο Κώστας Τσουμάνης (κιθάρα), Εύα Ματσίγκου (Φλάουτο), Αχιλλεας Τίγκας (νέι), Στέργιος Γιάννος (μπάσο) και Νίκος Βαρελλάς (κρουστά). 
Είσοδος με ποτό 16 €

Σχόλια