Βραδιά νέων καλλιτεχνών


Ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός, η Βραδιά Νέων Καλλιτεχνών 2009, πραγματοποιείται το βράδυ του Σαββάτου, 16 Μαΐου, από τις 20.30, στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»(Εθν. Αμύνης 1). Την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με προσκεκλημένους συμμετέχοντες νέες και νέους από τον χώρο του χορού, του θεάτρου, των εικαστικών τεχνών, της μουσικής και του κινηματογράφου, οργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της νομαρχίας Θεσσαλοίκης, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό "Εσαεί εν Ροή", χωρίς, όμως, την απαιτούμενη προβολή της εκδήλωσης -όπως έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις. 
Σύμφωνα με τα ελάχιστα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παράλληλα με την εκδήλωση (που δε διαφαίνεται τι είδους εκδήλωση θα είναι), θα γίνουν προβολές ταινιών από ανεξάρτητους καλλιτέχνες(των οποίων τα ονόματα δε μνημονεύονται), καθώς και προβολές βραβευμένων ταινιών, ελληνικών και ξένων(τους οποίους τους τίτλους δεν αναφέρει το δελτίο Τύπου), από το 10ο Πανόραμα Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο της Πάτρας. Οι ώρες των προβολών είναι από τις 10.30 έως τις 14.00.
Τέλος, από τις 17.30 έως τις 23.00 θα λειτουργούν, και τις δύο ημέρες, εκθέσεις εικαστικών τεχνών.
Στο πλαίσιο των ίδιων εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί η απονομή της τιμητικής διάκρισης "Τερψιχόρη '09", στον αείμνηστο σκηνοθέτη Νικόλαο Μπαζάκα. Για την απονομή (στην οποία θα αναφερθούμε σε προσεχές ποστ και την οποία θα κάνει, παρουσία του υφυπουργού Κ. Γκιουλέκα, ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης) υπάρχουν επαρκή στοιχεία στο δελτίο Τύπου της νομαρχίας.

Σχόλια