«Προσπαθώντας περισσότερο» στο Τελλόγλειο


Έκθεση φωτογραφίας του Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ, αν. καθηγητή Γιώργου Κατσάγγελου με τίτλο «Προσπαθώντας περισσότερο» εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Μαίου στις 20.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. «Πρωταγωνίστριες» στις 25 φωτογραφίες, που θα εκτίθενται στο 2ο όροφο του Τελλογλείου, είναι γυναίκες μετανάστριες στα Βαλκάνια, στη Ρωσία και στην Αμερικάνικη ήπειρο.
«Γυναίκες μετανάστριες, που συχνά έχουν φύγει από μια σκληρή, άνιση, ανδροκρατούμενη κοινωνία και έρχονται να κερδίσουν μια ζωή καλύτερη βιώνοντας όμως τελικά άλλες πολλαπλές ανισότητες. Γυναίκες που έχουν χάσει την εστία τους, το καταφύγιο της οικογένειας και παλεύουν να επιβιώσουν δημιουργώντας από το τίποτα περιβάλλοντα ζωής. Γυναίκες φτωχές -το 70% των φτωχών αυτού του πλανήτη είναι γυναίκες- νέες, μόνες, ανήλικες μητέρες που δέχονται τη ζωή και χαμογελούν αβίαστα εξαγνίζοντας και δίνοντας μια άλλη διάσταση στην άνιση συχνά άδικη συγκυρία που τις έφερε αντιμέτωπες με την σκοτεινή μεριά του κόσμου και τις ανάγκασε να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο», σημειώνει ο Γιώργος Κατσάγγελος.

Ημερίδα
Η έκθεση «Προσπαθώντας περισσότερο» διοργανώνεται παράλληλα με τις εκδηλώσεις της Φοιτητικής Εβδομάδας 2009, ενώ στο πλαίσιο της Φοιτητικής Εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαϊου σχετική ημερίδα με κεντρικό θέμα τις γυναίκες μετανάστριες.

Γιώργος Κατσάγγελος
Σπούδασε φωτογραφία, με υποτροφία, στο Brooklyn College της Νέας Υόρκης και αποφοίτησε με το Master of Fine Arts από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Δάσκαλος του ήταν ο Walter Rosenblum. Από το 1987 έως σήμερα διδάσκει φωτογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής, πρόεδρος της Φοιτητικής Εβδομάδας και από το 2006 Κοσμήτορας της Σχολής Καλών Τεχνών. Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Διάρκεια έκθεσης: 7 Μαΐου 2009-14 Ιουνίου 2009
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00-14.00.
Τετάρτη: 9.00-14.00 και 17.00-21.00. Σάββατο-Κυριακή: 10.00-18.00.

Σχόλια