Ρώσικη Άνοιξη στη Θεσσαλονίκη


Δυο συναυλίες με τη συμμετοχή αντιπροσωπευτικών κορυφαίων ρωσικών χορογραφικών και λαογραφικών συγκροτημάτων θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο της «Ρωσικής Άνοιξης» στις 1 και 2 Απριλίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για την Κρατική Ρωσική Χορωδία του Ομσκ, το Κρατικό Συγκρότημα Τραγουδιού και Χορού της περιφέρειας του Αστραχάν και το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα «Αυγή του Τουμέν».
Το διεθνές φεστιβάλ Ημέρες Ρωσικής Κουλτούρας «Ρωσική Άνοιξη» πραγματοποιείται από τον αυτόνομο μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Κόσμος Κουλτούρας» από 24 Μαρτίου μέχρι 8 Απριλίου, στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κάθε χρόνο και σ’ άλλη Ευρωπαϊκή χώρα, ενώ στα τέσσερα χρόνια της ύπαρξής έχουν συμμετάσχει σ’ αυτό περισσότεροι των 3.000 νέων ταλαντούχων μουσικών, ζωγράφων, χορευτών και σημαντικών εκπροσώπων του πολιτισμού απ’ όλη τη Ρωσία.
Το 2009 η σκυτάλη του Φεστιβάλ περνάει στην Ελλάδα με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδος, του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη και των δημαρχείων των Ελληνικών πόλεων της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Κορίνθου, καθώς επίσης και του Ωδείου Αθηνών.

Σχόλια