Η εξέλιξη της Πρωτομαγιάς


Θέματα που αγγίζουν την επικαιρότητα, αλλά και την καθημερινότητα, όπως αυτή εξελίχθηκε μέσα από τα χρόνια που πέρασαν, αναλύονται στο τρίτο και τελευταίο τόμο της σειράς «Εν έτει…» 1894, 1936, 1940 της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας, η παρουσίαση του οποίου θα πραγματοποιηθεί στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (Τσιμισκή 11) τη Δευτέρα 6 Απριλίου 2009, ώρα 7.00 μ.μ.
Στο έργο αυτό αναλύονται τα στάδια στη διαδικασία για την καθιέρωση του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, από τον καθηγητή πολιτικής και κοινωνικής φιλοσοφίας Παναγιώτη Νούτσο. Η φιλόλογος Σοφία Ντενίση διαβάζει ένα ξεχασμένο από τους μελετητές βιβλίο της Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, αναζητώντας σ’ αυτό τις απόψεις της συγγραφέως για τη θέση της γυναίκας. Πολλά ακόμα γεγονότα αποτυπώνονται στις 360 σελίδες αυτού του βιβλίου που χαρακτηρίζονται ως τρέχοντα και μικρά, στη διάσταση όμως του μέσου και μακρού χρόνου διαμορφώνουν την Ιστορία.
Ταυτόχρονα με την παρουσίαση του τόμου θα εγκαινιαστεί το «Δεκαήμερο των εκδόσεων της Εταιρείας Σπουδών στο ΜΙΕΤ», κατά το οποίο τα βιβλία της θα προσφέρονται σε ειδικές τιμές.
Την εκδήλωση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Εταιρεία Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας (ιδρυτής Σχολή Μωραΐτη), θα προσφωνήσουν ο κ. Βασίλης Κρεμμυδάς και η κυρία Νίκη Μαρωνίτη, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσει ο κ. Παναγιώτης Μουλλάς

Σχόλια