Παρακαλώ, ας μείνει στο... Αριστοτέλειο


Στη Θεσσαλονίκη, το έργο των Αλέξανδρου Ρήγα - Δημήτρη Αποστόλου «Παρακαλώ… ας μείνει μεταξύ μας». Μια κωμωδία για τα παρασκήνια του θεάτρου και της ζωής, όπου ο καθένας άλλα ψάχνει, άλλα θέλει, άλλα τον βρίσκουνε.
Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, σκηνικά Μανόλη Παντελιδάκη, κοστούμια Κατερίνας Δαφίνη, μουσική - στίχους Σταμάτη Κραουνάκη, φωτισμούς Ελευθερίας Ντεκό.
Παίζουν: Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Μαρίνος, Κώστας Σπυρόπουλος - Κατιάνα Μπαλανίκα, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αλμπέρτος Φάις, Ζώγια Σεβαστιανού, Λευτέρης Λαμπράκης, Κατερίνα Θεοχάρη, Ολυμπία Σκορδίλη, Πάνης Καλοφωλιάς.
Η έμπνευση για το έργο ήρθε στη... Θεσσαλονίκη. Το δίδυμο των συγγραφέων προσπαθούσε να βρει ένα θεατρικό για την Κάτια Δανδουλάκη. Το ένα ήταν παλιό, το άλλο παιγμένο, το τρίτο δεν ταίριαζε στην πρωταγωνίστρια... Τότε, ο Κώστας Σπυρόπουλος, που παρακολουθούσε την αγωνία των συγγραφέων, πρότεινε: "Γιατί δεν γράφετε ένα θεατρικό, γι αυτό ακριβώς: Για την αγωνία σας να βρείτε έργο"! Ήταν 2.30 τα ξημερώματα, όταν ο Αλέξανδρος Ρήγας τηλεφώνησε στην Κάτια Δανδουλάκη και, αφού τη ρώτησε αν την... ξύπνησε, της είπε τα ευχάριστα. Το "Παρακαλώ... ας μείνει μεταξύ μας", είχε γεννηθεί.
Θα το δούμε στη σκηνή του Αριστοτέλειου, από τις 5 Μαρτίου 2009.

Σχόλια