Τιμούν γυναίκες των Τεχνών

Η Αντιγόνη Βάλακου (θέατρο), η Λίνα Λαμπράκη (θέατρο) και η Ρούλα Καφαντάρη (χορός), θα είναι τρείς από τις γυναίκες που θα βραβεύσει η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τον εορτασμό της «Ημέρας της Γυναίκας». Επίσης θα βραβευθούν η Ιφιγένεια Διδασκάλου (λογοτεχνία), η Μαρία Κ. Αγαθοπούλου (λογοτεχνία), η Ευφροσύνη Κακουλίδου (εικαστικά) και η Ειρήνη Τσιτώτα (εικαστικά) σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης την ερχόμενη Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 12:00.
Η αντιδημαρχία Πολιτισμού στο πλαίσιο της Ημέρας της γυναίκας διοργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, 8-12 Μαρτίου, για να τιμηθεί η γυναίκα, το έργο και η προσφορά της.
Συγκεκριμένα: Την Κυριακή 8 Μαρτίου ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αλ. Σβώλου και Εθν. Αμύνης) ,στις 12.00 θα παρουσιαστεί "Αφιέρωμα στην Αντιγόνη Βαλάκου" και θα γίνει "Βράβευση Γυναικών του Πολιτισμού". Συντονίζει η Ναυσικά Γκράτσιου.
Αναγνωρίζοντας τη σημαντική σφραγίδα και παρακαταθήκη που άφησε η πολυετής προσφορά γυναικών της Θεσσαλονίκης στο χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού και της λογοτεχνίας, η αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης θα βραβεύσει γυναίκες ηθοποιούς του θεάτρου, ζωγράφους και λογοτέχνες, που κατέθεσαν χρόνο και ψυχή για να μας παραδώσουν το σημαντικό καλλιτεχνικό τους έργο.
Συγκεκριμένα θα βραβευθούν :
Αντιγόνη Βάλακου (θέατρο), Λίνα Λαμπράκη (θέατρο), Ρούλα Καφαντάρη (χορός), Ιφιγένεια Διδασκάλου (λογοτεχνία), Μαρία Κ. Αγαθοπούλου (λογοτεχνία), Ευφροσύνη Κακουλίδου (εικαστικά), Ειρήνη Τσιτώτα (εικαστικά)
Επίσης, την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009, στη ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Βασ. Όλγας και 25ης Μαρτίου) , στις 19.30 θα εγκαινιαστεί Έκθεση έργων Δωρεάς Βαλαγιάννη.
Συμμετέχουν: Μαριάννα Παπαγιάννη, Κλειώ Δημητριάδου - Νάτση και Καίτη Μπακατσέλου
Χρονική διάρκεια έκθεσης: 8 Μαρτίου έως 12 Απριλίου.
Τη Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009, στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (Αλ. Σβώλου και Εθν. Αμύνης), στις 20.30 θα παρουσιαστεί εκδήλωση με θέμα "Φεμινισμός και πόσο τον πληρώσαμε", με τις Ροζίτα Σώκου, Ρίκα Βαγιάνη, Πέπη Μεταλίδου και συντονίστρια τη Ναυσικά Γκράτσιου
Την Τρίτη 10 Μαρτίου στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, στις 20.30, οργανώνεται εκδήλωση για τις "Ρεμπέτισσες: Οι πρώτες Ελληνίδες Φεμινίστριες, Μαριώ η Θεσσαλονικιά". Θα ακολουθήσει συναυλία της Μαριώς. Προλογίζει -παρουσιάζει ο συνθέτης-στιχουργός Παναγιώτης Σαββόπουλος.
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2009, επίσης στην Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ., στις 20: 30, δίνει συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε τιμητική εκδήλωση για τις μουσικούς που στελέχωσαν τις πρώτες συμφωνικές ορχήστρες της πόλης μας.
Συγκεκριμένα θα βραβευθούν: Βασιλική Κοσμίδου, Μαρία Χρυσάφη, Μαρία Κυριακού, Δέσποινα Παπαστεργίου, Ζώρα Γκίριτς, Ελεονόρα Λουκίδου.

Σχόλια