Ποδόσφαιρο ίσον... πολιτισμός


Έκθεση με τίτλο «Ποδόσφαιρο και πολιτισμός» θα λειτουργεί από το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ, παράλληλα με την έκθεση «Το Τελλόγλειο της Αλίκης και του Νέστορα. Δέκα χρόνια λειτουργίας». Η έκθεση θα περιλαμβάνει έργα τέχνης γνωστών ζωγράφων με θέμα το ποδόσφαιρο, βιβλία, έντυπο υλικό, φωτογραφίες, κύπελλα, τρόπαια, «ηρωϊκά» παπούτσια και μπάλες με τις οποίες κερδήθηκαν σπουδαίοι αγώνες.
Το αφιέρωμα εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς των παράλληλων εκδηλώσεων του Τελλογλείου με τίτλο «Προβολείς στους επαγγελματίες» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών των ομάδων της Θεσσαλονίκης.
Με αυτήν την πρωτοβουλία το Τελλόγλειο επιχειρεί να παρουσιάσει την άλλη όψη του ποδοσφαίρου, αυτήν του πολιτισμού και να αναδείξει ότι το ποδόσφαιρο εμπνέει και ενεργοποιεί ζωγράφους, ποιητές και λογοτέχνες.

Εκδηλώσεις
Παράλληλα με την έκθεση προγραμματίζεται και μία σειρά εκδηλώσεων:
Το Σάββατο, 7 Μαρτίου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Τελλογλείου ημερίδα με θέμα «Ποδόσφαιρο. Ένα νόμισμα με δύο όψεις» και ομιλητές τον καθηγητή Νομικής-συγγραφέα Γιώργο Αναστασιάδη, το δημοσιογράφο-συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη, τον καθηγητή Σπύρο Βούγια και τον φιλόλογο-συγγραφέα Λέων Ναρ.
Τη Δευτέρα, 23 Μαρτίου (η ώρα θα οριστεί σύντομα) θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με επίσημο προσκεκλημένο τον σκηνοθέτη της ταινίας «Η φανέλα με το Νο9» Παντελή Βούλγαρη.
Διάρκεια έκθεσης: 28 Φεβρουαρίου-12 Απριλίου 2009
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9.00-14.00. Τετάρτη: 9.00-14.00 και 17.00-21.00. Σάββατο-Κυριακή: 10.00-18.00

Σχόλια