Ο Δ. Ζερβουδάκης στο Μύλο


Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης στο STAGE του Μύλου για τέσσερις εμφανίσεις, στις 6,7 και 13,14 Φεβρουαρίου. Συμπράττει ο Αντώνης Μιτζέλος. Στο τραγούδι μαζί τους η Σοφία Γεωργαντζή. Τρεις ώρες μουσική διαδρομή με προορισμό μα και αφετηρία τη μέθεξη. Πότε ψηλά και πότε χαμηλά, όπως χαρακτηριστικά λένε οι συντελεστές της παράστασης.
Στις εμφανίσεις συμμετέχουν οι μουσικοί Χρίστος Τσαπράζης (Μπάσο) Διαμαντής Καραγιαννακίδης (Πιάνο-πλήκτρα) Γιώργος Τόλιος (Τύμπανα) και Βασίλης Καράμαλης (Τρίχορδο μπουζούκι).
Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης γεννήθηκε, σπούδασε και κατοικεί μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος του Γυμνασίου φοίτησε στη Νομική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το 1985 όντας φοιτητής ασχολείται με το τραγούδι και τη μουσική ιδρύοντας μαζί με άλλους φοιτητές το συγκρότημα "Νέοι Επιβάτες".
Λίγο αργότερα η επιτυχία του συγκροτήματος ανοίγει το δρόμο στη δισκογραφία. Μία ανεξάρτητη παραγωγή που επιμελείται ο ίδιος ο Δημήτρης Ζερβουδάκης και με τίτλο του δίσκου "Σχετικά παράνομοι", είναι η πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση.
Μετά τα τρία χρόνια ο Δημήτρης Ζερβουδάκης εκδίδει με την εταιρεία που συνεργάζεται και σήμερα, τη Minos , την πρώτη του προσωπική δουλειά με γενικό τίτλο "Ακροβάτης" που έχει θερμή ανταπόκριση και κατατάσσει τον νέο καλλιτέχνη σε μία σχολή ποιοτικού σύγχρονου ήχου.
Ακολουθούν κάποια χρόνια που ο Δημήτρης Ζερβουδάκης υπηρετεί την θητεία του και αμέσως μετά συνεργάζεται σε συναυλίες και στο βινύλιο με τον Γ. Μαρκόπουλο.
Το καλοκαίρι του 1988 συμμετέχει στο συναυλιακό πρόγραμμα του Γιώργου Νταλάρα και αμέσως μετά τον επιλέγει ο Ν. Μαμαγκάκης για 3 τραγούδια στο δίσκο "Μυστικά τραγούδια". Τον Οκτώβρη του 1992 ο Δημήτρης Ζερβουδάκης κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο "Από Μάρτη Καλοκαίρι" ενώ ήδη έχει αρχίσει η συνεργασία του με την Ελευθερία Αρβανιτάκη που συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία όλη τη χρονιά στον Απόλλωνα. 2005: Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης συνάντησε την Μελίνα Κανά, τη Γιώτα Νέγκα και τη Μαρία Σπυροπούλου στο άλμπουμ του Μανώλη Γαλιάτσου 'Του Μάγου τα παιχνίδια' ( LM 036-2), όπου ερμηνεύει, σε μουσική του Γαλιάτσου, στίχους του Καρυωτάκη ('Δρόμος'), του Φιλύρα ('Οι Ερχόμενες') και του ίδιου του συνθέτη ('Παράξενο να μοιάζεις' - 'Όχι και να κλαίμε' - 'Ένας Μάγος πέρασε'). Ο δίσκος κυκλοφορεί από τη LIBRA MUSIC .
Με τραγούδια δικά του, αλλά και άλλων, επανέρχεται στη δισκογραφία ο Δημήτρης Ζερβουδάκης το 2006, με ένα album για το οποίο το δελτίο τύπου μας πληροφορεί ότι πρόκειται, να αφήσει εποχή. Πιο συγκεκριμένα, ο Ζερβουδάκης συνεχίζει να εξερευνά τα όρια μεταξύ μιας έντεχνης τραγουδοποιίας με καθαρές λαϊκές βάσεις και της δυτικότροπης ηλεκτρικής μπαλάντας, με το βάρος βέβαια να πέφτει, όπως πάντα, στην έντεχνη κατεύθυνση και όχι στο rock.

Σχόλια