Σε ρυθμούς... Ομπάμα


Αφροαμερκανίδα κούκλα πρωταγωνιστεί στη νέα ταινία της Ντίσνεϊ! Η γνωστή εταιρία, προφανώς εμπνευσμένη από όσα γίνονται τελευταία στις ΗΠΑ με την... Ομπαμαμανία, ξεπερνά όποιες προκαταλήψεις μπορεί να είχε κι ετοιμάζει ταινία με την πριγκίπισσα Τιανα. Μάλιστα σήμερα Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009, παρουσιάζει την κούκλα - ομοίωμα της πριγκίπισσας, στην Παγκόσμια Έκθεση παιχνιδιών της Νέας Υόρκης!
Μη νομίσετε ότι έπιασε την εταιρία η μανία να αποδειχτεί... πολιτίκαλι κορέκτ. Απλά, οι κούκλες - πριγκίπισσες, τις οποίες λάνσαρε η Ντίσνεϊ το 1999 απέφεραν, όπως αποκαλύπτει σήμερα η USA Today, 4 δισ. δολάρια μόνον μέσα στο 2008 -κι έχουμε και... ύφεση. Αυτήν την ύφεση προσπαθεί, τώρα, να προλάβει η Ντίσνεϊ, καθώς υπολογίζει ότι, από την Τιάνα, η οποία θα πωλείται μεταξύ 10-15 δολλάρια το κομμάτι, θα σταματήσει την πτώση εσόδων, η οποία, πέρσι, έφθασε το 3%. Μην ξεχνάτε ότι οι Αφροαμερικάνοι είναι, στις ΗΠΑ, πλειοψηφία.
"Δε μας οδήγησε η συνείδησή μας στην απόφαση", δήλωσε η Κάθι Φράνκλιν, αντιπρόεδρος των στούντιος. Την... πιστεύουμε. Βλέπετε, η γνωστή εταιρία Ματέλ, που έχει αναλάβει την κατασκευή, από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ετοιμάζει μια σειρά κούκλες, που θα αφήσουν πίσω τους το παραδοσιακό τους χρώμα...
O tempora, o mores...

Σχόλια